tantra
linkshomeyogasjamanismeSystemic_RitualMaancirkelstantraPersDATA_CONTACTrechts
 

Nieuwe Maancirkels

'Als slapende vrouwen wakker worden, gaan bergen bewegen'.
(Chinees gezegde)

Wat maakt een vrouw krachtig en vrouwelijk? Wat is specifiek vrouwenkracht? Waarin verschilt vrouwenkracht van mannenkracht? Een aantal jaren geleden begonnen deze vragen zich aan mij op te dringen.

Er zijn vele manieren om de slapende vrouwenkrachten wakker te maken.
Vanuit mijn sjamanistische achtergrond is het logisch om dit te doen door ons te verbinden met de maan, een krachtig symbool voor de vrouwelijke cyclus. Zoals deze cyclus zich in ons lichaam afspeelt, zo voltrekt deze zich ook met het verschijnen en verdwijnen van de maan. Door de bijeenkomsten van een cirkel vrouwen af te stemmen op de maancyclus, worden we er aan herinnerd dat we verbonden zijn. Met de natuurkrachten en met elkaar.

We doen rituelen en deelronden, werken met diverse godinnen en voorouders, de vrouwenlijn, we bidden, zingen, dansen, mediteren, helen en masseren. Alles om onszelf als vrouw onder de loep te nemen en te leren kennen.

Thema's die aan bod komen:
-Bewustwording van wat vrouw zijn ons geeft en of/hoe het ons belast.
-Het vermogen tot zusterschap, het vertrouwen herstellen tussen vrouwen.
-Eigenschappen als ontvangen, kwetsbaarheid, aanwezigheid, seksualiteit, stil zijn, luisteren, dromen, zachtheid en intuïtie onderzoeken.
-Het voelen, ervaren en trainen van onze buik en bekkenbodem, de levensgevende plek van ons vrouwen en daarmee het erkennen van de kracht van onze seksuele energie.

Meer info en opgave: mailvoorsifra@gmail.com

Achtergrond van de maancirkels

Ondanks het feit dat ik behoorlijk stevig in het leven sta, met werk, man en kinderen en de dingen doe die ik graag doe, de mensen om me heen heb van wie ik houd, heb ik mijn leven lang een soort vaag gevoel gehad van ‘niet helemaal in mijn kracht te staan’ alsof ik er niet helemaal mocht zijn en dit leek te maken te hebben met mijn vrouw zijn.

In 2006 ben ik een periode op onderzoek geweest naar dit vraagstuk. Er ontstond een verlangen naar een dieper begrijpen hiervan, een verlangen om dit op de een of andere manier met andere vrouwen te delen. Ik kreeg dromen over Maancirkels, vrouwen die bij elkaar komen met volle maan en rituelen doen, zusterschap, ’s nachts buiten, zingen, dansen, verbinding, vieren van vrouw zijn. Er ontstond een diepe wens in mij om zelf zo’n Maancirkel te starten. Dit proces heeft om wat voor reden dan ook jaren nodig gehad om te rijpen.

Pas in de zomer van 2011 wist ik dat er 13 vrouwen zouden zijn die 13 Volle Manen bij elkaar zouden komen, ik wist wie, hoe, wat en waar en de cirkel was toen binnen een paar weken een feit. Dit viel samen met het veel uitgebreider persoonlijk onderzoek naar mannelijke en vrouwelijke energie en sexualiteit waar ik op dat moment midden in zat.

De maancirkel is er nog steeds en is niet meer weg te denken uit ons leven. De steun die wij vrouwen ervaren door de cirkel, resoneert in elk aspect van ons dagelijks leven, onze processen zijn nog nooit zo snel gegaan als sinds deze bijeenkomsten.
Omdat er vele vrouwen zijn die sindsdien wilden meedoen en omdat wij momenteel nog steeds de intimiteit nodig hebben van deze gesloten cirkel, heb ik besloten een Nieuwe Maan Cirkel te starten, voor al die vrouwen die dit willen meemaken, zichzelf willen leren kennen als vrouw, als Maanzuster.