tantra
linkshomeyogasjamanismeSystemic_RitualMaancirkelstantraPersDATA_CONTACTrechts
 


Systemic Ritual

Systemische Rituelen geven ons toegang tot de 'wereld van de ziel', 'het wetend veld' of zoals Jung het noemde 'het collectief onbewustzijn' en Rupert Sheldrake spreekt van 'morfogenetische resonantie.' In al mijn trainingen maak ik gebruik van Systemic Ritual, deze werkvorm geeft de mogelijkheid om rituelen te doen naar aanleiding van specifieke vragen en individuele thema's. Bij de systemische rituelen kan de hele groep worden ingezet. Het kan zijn dat je zonder eigen vraag door iemand anders wordt uitgenodigd om iets te representeren in een ritueel. Vaak blijkt dat overeen te komen met je eigen thematiek. Het blijkt dat de rituelen vaak direct invloed hebben op het dagelijks leven van alle betrokkene. Je werkt voor iemand anders en tegelijkertijd komt er bij jezelf ook van alles in beweging.

Tussen 1999 en 2009 heeft Daan van Kampenhout Systemic Ritual ontwikkelt. Hij gaf naast zijn trainingen sjamanisme, traditionele familieopstellingen maar al snel kregen de trommel, het zingen, de ziel en de voorouders een steeds belangrijkere plaats hier in, net als het medicijnwiel, het model van de 4 lichamen, het beeld van de meervoudige ziel, vooroudervelden en krachtbronnen. Ik heb het voorrecht gehad om zijn ontwikkeling van sjamanisme naar Systemic Ritual van dichtbij te mogen volgen. Van 2003 tot 2010 assisteerde ik hem regelmatig bij zijn trainingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Amerika, Spanje en Tsjechiƫ.

Kijk voor losse dagen Systemic Ritual waar deelnemers met een individuele vraag kunnen komen voor persoonlijke ontwikkeling bij Data en Contact