tantra
linkshomeyogasjamanismeSystemic_RitualMaancirkelstantraPersDATA_CONTACTrechts
 
Tantra

‘Het leven de grootste oefening, je lichaam je belangrijkste gereedschap’

De uitdaging bij tantra is dat alles wat je overkomt er volledig mag zijn. Pijn, verdriet, woede en ongemak maar ook geluk, seks en liefde. Het is de kunst om gevoelens die bij je opkomen, of ze nou wel of niet leuk zijn, volledig te voelen. Ze niet weg te duwen, er niet overheen te lopen, je niet te verzetten maar in het gevoel, in het moment te blijven en alles volledig te verwelkomen.

Dingen die je overkomen en die je niet wilt of kunt verwelkomen, die je probeert tegen te houden, worden opgeslagen in je lichaam. Ze vormen blokkadesdie de levensenergie, de seksuele energie of kundalini belemmeren om vrij te stromen.
Tantra biedt vele methodes om die blokkades in je lichaam los te laten zodat je steeds meer in waarachtigheid kunt leven.

Jaartraining ‘De Magie van seksualiteit voor mannen en vrouwen’

Deze training bestaat uit 9 zondagen en 4 zaterdagen. We werken met technieken uit de tantra en het sjamanisme. We doen rituelen en deelrondes, werken met de ziel, het ego, het fysiek, energetisch en astraal lichaam, het medicijnwiel, de stem, de adem, de elementen, met goden en godinnen, voorouders en spirithelpers. We gaan ademen, dansen, zingen, trancereizen, mediteren en masseren. Voor meer info over deze werkvormen zie de verschillende kopjes op deze site.

Deze training geef ik samen met Ronald Jonker. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens een jaartraining voor tantra, onze visie op tantra, seksualiteit en spiritualiteit, bleek naadloos op elkaar aan te sluiten. Meer info over Ronald: www.naturalhealinghands.eu

Voor meer info zie data en contact

Jaartraining ‘De magie van vrouwelijke seksualiteit’

De training bestaat uit 9 zondagen waarin we met een groep vrouwen stap voor stap gaan ontdekken wat het betekent om vrouw te zijn
hier en nu in 2015. Hoe zien we onszelf als vrouw? Hoe kijken we naar onze vrouwelijke kwaliteiten? Hoe zetten we deze kwaliteiten in de wereld? Hoe gaan we om met de vrouwelijke seksualiteit en hoe verschilt deze van de mannelijke seksualiteit? Hoe verhouden we ons tot onszelf en onze vrouwelijkheid en hoe verhouden we ons tot andere vrouwen? Wat is de invloed van de cyclus van de maan op de cyclus in ons lichaam? Hoe beleven we ons altijd in beweging zijnde ontvankelijke vrouwenlichaam, van het eindeloze opbouwen naar de eisprong tot het weer afbreken met het menstruatiebloed? Hoe maken we gebruik van deze cyclus en in hoeverre is ze ons tot last? In hoeverre zijn we in de gelegenheid te luisteren naar dit ritme van ons lichaam en het ritme van de maan, en dat in te zetten in ons dagelijks leven?

Nietsontziend zullen we onszelf onder de loep nemen, van binnen en van buiten. Moedig zullen we keer op keer alles wat we denken en vinden over andere vrouwen, al onze oordelen en meningen, als een spiegel zien en zullen we kijken naar wat dat over onszelf zegt. Zoals de maan het zonlicht reflecteert, zo zullen wij begrijpen dat elk oordeel dat we naar buiten brengen niet méér is dan een projectie van onze binnenwereld en dat dat alles zegt over hoe we onszelf zien, hoe we onszelf liefhebben en opwaarderen of juist haten en neerhalen.

We maken gebruik van sjamanistische en tantrische technieken.
We doen (systemische) rituelen en deelrondes, we werken met de ziel, de persoonlijkheid, het model van de 4 lichamen, het medicijnwiel, de stem, de adem, de elementen, tantrische yoni eieren, seksualiteit, met goden en godinnen, voorouders en spirithelpers. We gaan dansen, zingen, trancereizen maken, mediteren, helen en masseren en dat alles om ons vrouwzijn onder de loep te nemen en het te leven. Voor meer informatie over de diverse werkvormen, kijk op deze site naar andere pagina’s.

Voor meer info zie data en contact