tantra
linkshomeyogasjamanismeSystemic_RitualMaancirkelstantraPersDATA_CONTACTrechts
 

Yoga

Sinds 2003 geef ik yoga op verschillende locaties in Amsterdam. Mijn opleiding bestaat uit een yogabasisopleiding, lessen bij Svahayoga en van 1993 tot 2003 gaf ik bodyshape, steps en stretchlessen op diverse sportscholen. Verder heb ik door de vele yogalessen en met dank aan de vele leerlingen mijn eigen stijl ontwikkeld. Dagelijks yoga te mogen geven, brengt me ontspanning en rust en helpt me op een diep nivo verbinding te ervaren.

Mijn ervaring is dat het uitvoeren van een serie yogahoudingen verbonden met de adem, de ultieme manier is om onszelf in balans te brengen, het fysieke met het spirituele, het denken met de intuïtie, het rationele met de droomwerkelijkheid.

De afgelopen jaren heb ik persoonlijk onderzoek gedaan naar mannelijke en vrouwelijke energie en seksualiteit met behulp van tantra, taoïsme, maancirkels, goden en godinnen.

Zo leerde ik tijdens mijn tantratraining over Shakti en Shiva.
Shakti als het vrouwelijke principe, de godin, heeft haar zetel in het bekken, ze is verbonden met de aarde, met seksualiteit, magie en het op allerlei manieren voelen en verschijnen in het moment.
Shiva als het mannelijke principe, de god, heeft zijn zetel op de kruin, hij is verbonden met het universeel bewustzijn, spiritualiteit en een alles overkoepelende aanwezigheid.
Door de serie yogahoudingen op adem keer op keer heel bewust en met aandacht uit te voeren, breng je ruimte, kracht en ontspanning in je lichaam. Daardoor kunnen Shiva en Shakti vrij stromen, langs je ruggenwervels, je nekwervels, van je stuitje naar je kruin (het kundalinikanaal). Je brengt innerlijke balans tussen mannelijk en vrouwelijk, fysiek en spiritueel, zon en maan en je vergroot je gevoeligheid en je intuïtie.
Als vanzelf krijg je de behoefte om goed voor je lichaam te zorgen: gezond eten, genoeg rust, genoeg beweging en zelfs het aangaan van diepere processen, zoals het doorleven en loslaten van oud verdriet en pijn, worden een natuurlijk verlangen.

Yoga lesrooster

Maandag 09.00 - 11.00 Brightside (www.brightsidefitness.nl)

Dinsdag

10.00 - 11.00
19.00 - 20.00
20.30 - 21.30

Shape
(www.shape-all-in.nl)
Brightside
De Gymzaal

Woensdag

10.00 - 11.00
21.00 - 22.00

Shape

Brightside

Vrijdag

08.45 - 09.45


11.00 - 12.00

Studio Seven
(www.studioseven.nu)
10 rittenkaart €80, losse les €10
info: mailvoorsifra@gmail.com
Brightside